Русия посрещна Възкресение в 30 000 храма

Русия посрещна Възкресение в 30 000 храма
На 15 април започва и Великденският фестивал в Москва, който се организира за 11-ти път и ще продължи до 9 май. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

В 30 000 храма на Руската православна църква, в това число и в 60-те епархии в чужбина, в събота срещу неделя бе отбелязано Христовото възкресение – най-големият християнски празник, предаде ИТАР-ТАСС.

На тържествената литургия в московския храм „Христос Спасител", водена от Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил, присъстваха президентът Дмитрий Медведев и премиерът Владимир Путин.

Във великденското си послание патриарх Кирил призова руските християни „да не се страхуват да вървят срещу течението".

„Нека нашето поведение, което противоречи на лукавия дух на сегашния век, да се превърне в осезаемото потвърждение на Вечната истина", заяви главата на Руската православна църква.

На 15 април започва и Великденският фестивал в Москва, който се организира за 11-ти път и ще продължи до 9 май.

Великденските празници в Русия ще продължат 40 дни. По древна традиция през първата седмица след Христовото възкресение всеки може да се качи в камбанарията на църква и да изрази своето настроение, като удря камбаните така, както му идва отвътре, посочва ИТАР-ТАСС.

#патриарх Кирил #Руската Православна църква #Христовото възкресение #Москва #Русия #Дмитрий Медведев #президент #Владимир Путин #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници