Кънев: Квотите не решават проблема с бежанската криза

Кънев: Квотите не решават проблема с бежанската криза
снимка: Facebook
A A+ A++ A

Квотите за държавите не решават проблема с бежанската криза, каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в неделя във Варна.

По думите му Европа може да даде адекватен отговор на кризата. Според Кънев държавите трябва да делегират на Европейската комисия права за безусловна защита на цялата външна граница на ЕС, като това трябва да стане с общите сили и финансиране на Съюза.

Кънев посочи, че не може Старият континент да е изправен пред най-голямата бежанска криза от десетилетия, а богатите северноевропейски държави да си стискат портфейлите.

"Кризата е за всички и ако днес бежанците "пробият" в България, Унгария, балканските страни, Италия, утре тези, които сега не искат харчове, ще трябва да дадат стократно повече, за да увеличат бюджета си за контрол по границите", отбеляза Кънев, цитиран от БТА.

Според него България за момента успява да удържи бежанската вълна, като по думите му това се дължи както на много добрата работа по границите на страната, така и на адекватната политика спрямо навлезлите у нас бежанци и мигранти.

 

#Радан Кънев #квоти #бежанци #държави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"