Заплатата на Искров в БНБ е била малко над 16 000 лева

Заплатата на Искров в БНБ е била малко над 16 000 лева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като управител на Българска народна банка, Иван Искров е получавал 16 546.05 лева брутна работна заплата, а двамата му подуправители - почти 15 хиляди лева.

Преди близо два месеца, на 30 юли, управителният съвет на БНБ прие решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на своите членове. Тогава бяха публикувани принципите за определяне на възнагражденията и конкретните им размери. Самият Искров напусна поста си на управител на банката след като фалира злополучната КТБ.

От БНБ уточняват, че на 16 септември са предоставени исторически данни, свързани с възнагражденията в БНБ, поискани на основание на Закона за достъпа до обществена информация.

Така днес, след изразено желание и декларирано съгласие за разкриване на информация по Закона за защита на личните данни от Иван Искров, Калин Христов и Димитър Костов, БНБ оповестява допълнително, че тяхното брутно средномесечно възнаграждение, включващо всички форми на основни и допълнителни възнаграждения преди облагане с данъци, за периода юли 2014 г. - юни 2015 г. е било в размер, както следва: 16 546.05 лева за Искров и по 14 983.21 лева за Христов и Костов.


#Иван Искров #КТБ #скандал #заплата #възнаграждение #Българска народна банка #Калин Христов #Димитър Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »