Хиляди българи блокирани в задръствания из страната

Хиляди българи блокирани в задръствания из страната
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Километрични колони продължават да блокират основните пътни артерии на страната, за щастие причината е натовареният трафик, а не възникнали катастрофи, предаде БГНЕС.

Хиляди българи, тръгнали на път за мини ваканцията по случай Деня на независимостта, часове наред стоят в задръстването и се пекат на напечения от жежкото слънце асфалт.

На магистрала „Тракия” километричната опашка към този момент е над 20 км. Повече от 4 часа трябват, за да може да се стигне от София до Пазарджик. На 4 места магистралата е блокирана от коли.Много от тях са аварирали заради голямата жега и заради бавното предвижване. На 67 км на АМ „Тракия“ в стеснението автомобилите за буквално заковани на място.

Интензивно е движението и по АМ „Люлин“ след разклона Перник – Кюстендил до село Усойка, Благоевград. Препоръчва се на водачите да използват стария път - Перник – Кюстендил – Дупница. Хиляди, насочили се към Гърция, буквално почти не могат да помръднат по ГП-79. Километрични колони се вият на ГКПП Кулата и Маказа.

Междувременно, 2400 бутилки с минерална вода са изпратени за пътниците, блокирани в задръстването на главния път Е-79, където има километрични опашки. Разпореждането е на кмета на Дупница Методи Чимев:

''Положението е доста сериозно и сега организираме хора, които да раздават водата,'' каза кметът.

 

От МВР уведомяват, че няма проблеми в дейността на граничните пунктове, те работят на пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция“ на ГКПП за максимално облекчаване на пропускателния режим.

Препоръчва се на пътуващите към Гърция да използват съседни гранични пунктове – Илинден, Капитан – Петко войвода и Ивайловград.

На всички останали гранични пунктове движението на МПС е нормално. През последния празничен ден, особено в следобедните часове също ще се очаква засилване на трафика. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.



#пътуване #България #Гърция #София #Пазарджик #коли #вода #МВР #задръствания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"