Облачност и дъжд на Великден

Облачност и дъжд на Великден
Снимка: Actualno.com
A A+ A++ A

На Великден облачността над страната ще се задържи значителна, ще има валежи от дъжд, след обяд на повече места и придружени от гръмотевици.

Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 22°, в София – около 17°, е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за април и през деня ще се повишава.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури 15-20°. Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност. На много места, главно около и след обяд ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици; над 2300 метра ще превали сняг. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад-запад. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 11°, а на 2000 метра – около 4°.

#Великден #дъжд #облачност #Източна България #Дунавската равнина #Черноморието #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници