Унгарски кмет плаши бежанците с екшън видео

Унгарски кмет плаши бежанците с екшън видео
Снимка: YouTube
A A+ A++ A

След като в сряда унгарската полиция ужаси защитниците на човешки права по света когато започна да отблъсква прииждащите имигранти със сълзотворен газ и водомети, един унгарски кмет реши да се включи по нестандартен начин в битката срещу бежанците.

Ласло Троцкай реши да отправи недвусмислено послание към всички, които имат желание да преминат границите на Унгария на път за Германия. Видеото, което изглежда почти като трейлър на екшън беше качено в портала за споделяне на видеа YouTube още в сряда и бързо доби популярност, пише ''Ню Йорк Таймс''.

''Унгария не е правилният избор,'' се казва в съобщението, което вече събра почти половин милион гледания в YouTube.

Крайнодясната унгарска партия Йобик също активно започна да разпространява видеото в социалните мрежи с надеждата да отблъсне бъдещи бежански набези и да ги пренасочи към Словакия.

Преди да бъде избран за кмет на градчето в южната част на Унгария - Асоталом (с население от близо 4 000 души), Троцкай е бил небезизвестен с екстремистките си възгледи. Той е бил и сред поддръжниците на тезата, че Унгария трябва да възвърне териториите си отпреди Първата световна война.

 

#Унгария #кмет #бежанци #мигранти #поток #Германия #Словакия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници