Ташева поласкана, че е в черния списък на Украйна

Ташева поласкана, че е в черния списък на Украйна
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Атака” Магдалена Ташева и журналистът Елена Йончева нямат право да влизат на територията на Украйна. Заедно с още близо 400 журналисти те бяха обявени с указ на президента на Украйна Петро Порошенко за заплаха за националната сигурност. 

Сред останалите са репортери на Би Би Си, испанското издание „Ел Паис”, германския вестник „Ди Цайт”, както и редица техни руски колеги, политици и представители на сепаратистите в Донбас. 

Наказани от украинския президент са и над 100 компании, които са с блокирани активи и със забрана да работят в страната за период от една година.

Името на депутатът от "Атака" Магдалена Ташева е второ по ред в списъка на хората със забрана да влизат на територията на Украйна. Журналистката Елена Йончева е под №59.

Ташева определи санкцията на Киев срещу себе си като ласкателство. 

"Дошлият на власт с нацистки преврат олигарх Порошенко не престава да ме ласкае. Аз да бъда оценена като заплаха за националната сигурност и териториална цялост на 46-милионна Украйна, над 6 пъти по-голяма от България, е нещо повече от ласкателство", казва Ташева, цитирана в прессъобщение на партията.

#Магдалена Ташева #Елена Йончева #влизат #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници