„Радецки" тръгва по Дунав в навечерието на Деня на независимостта

„Радецки" тръгва по Дунав в навечерието на  Деня на независимостта
Снимка: НИМ
A A+ A++ A

В първия от серията почивни дни в навечерието на Деня на Независимостта параходът „Радецки” - национална светиня, свързана с подвига на четниците на Христо Ботев, загинали за свободата на България през 1876 г., ще направи едночасова обиколка в района на Козлодуйското пристанище, съобщиха от Министерство на културата.

От Национален музей „Параход Радецки” канят ценителите на историята да се качат на борда на легендарния параход на 19 септември /събота/, тъй като от 15:00 ч. до 16:00 ч. той ще осъществи плаване в акваторията на Козлодуйското пристанище.

Билетите за едночасовата екскурзия с кораба „Радецки” се закупуват на място и са на съвсем достъпна цена: за деца, ученици, студенти и пенсионери те са от 4 лева, а за всички останали – по 6 лева.

На борда на Музея „Параход „Радецки“ могат да се качат 100 пасажери. Всички, които се качат на парахода „Радецки”, ще имат възможността да разгледат и обновената музейна експозиция, в която могат да се видят редица ценни реликви като знамето на Ботевата чета, униформи на Ботеви четници, последните писма, писани от воеводата Христо Ботев от борда на парахода и др.

#Деня на независимостта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници