Трети заподозрян по случая с арестуваните началници на полицията в Първомай и Асеновград

Трети заподозрян по случая с арестуваните началници на полицията в Първомай и Асеновград
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има трети задържан за случая с арестуваните полицаи в Първомай и Асеновград, съобщи председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов, цитиран от БГНЕС.

Информацията за новия задържан е била разпространена по време на изслушването на вицепремиера Румяна Бъчварова при закрити врата, която категорично отказа да коментира случая пред медиите.

Атанасов обаче посочи, че тя е „била много убедителна” по отношение на обосновката за предприетите действия. Тя е казала, че след първоначалните действия, които прокуратурата извършва, ще бъде дадена повече информация по случая, „за да се разсеят политическите спекулации”.

Атанасов обясни, че става въпрос за дълготрайна оперативна работа за вътрешна сигурност след установяване на корупционни действия.

Окръжната прокуратура в Пловдив ръководи акцията на МВР, в която днес бяха арестувани началниците на РПУ на МВР в Асеновград - Димчо Темелков и на Първомай - Васил Налбантов.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се възможен корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си, съобщават още от прокуратурата.

#заподоздян #Пловдив #Асеновград #Първомай #задържани #полиция #Румяна Бъчварова #досъдебно производство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"