Цветанов: Общините няма да събират 2% данък от доходите ни

Цветанов: Общините няма да събират 2% данък от доходите ни
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общините няма да събират 2% данък от доходите ни. Това обяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”.

Преди дни Министерство на финансите публикува на сайта си проект на закон, с който се предвиждаше общините да могат да облагат с данък доходите на жителите си с между 0 и 2%, като ставката ще бъде горница над събираните от държавата 10%. 

Цветанов благодари на МФ, че преди да бъде внесен проектозакона за разглеждане в МС, е бил качен на сайта на ведомството и са се провели съответните консултации и дебат.

„Това, което имаме като разговори през последните няколко дни, е, че имаме леки различния с МФ и смятам, че Владислав Горанов проявява абсолютно пълна конструктивност”, посочи Цветанов и уточни, че след разговори с техните кметове са стигнали до извода, че ПГ на ГЕРБ няма да подкрепи внесеното предложение.

По този начин то няма да фигурира в проектозакона, който ще се разглежда от Министерски съвет.

„Това предложение не е внесено. Точно това е силната страна – когато се внасят подобни проектозакони за разглеждане в МС, се качват на страницата на съответното министерство”, отчете Цветанов и поясни, че са стигнали до извода, че този текст няма да се внесе дори в Министерски съвет. 

#общини #данък #доходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"