Италия съди роми, изтезавали българка

Италия съди роми, изтезавали българка
Процесът ще започне на 8 юни, когато ще бъдат изслушани прокурорските свидетели.
A A+ A++ A

Наказателният съд в италианския град Кампобасо започна процес срещу трима италиански граждани, които са обвинени от прокуратурата в трафик на хора, заробване и сексуално насилие над българка.

Ромското семейство - 58-годишната майка Розария Казамоника и нейните син и дъщеря Луиджи и Емилия Стефания ди Силвио на 28 и 24 години, бяха задържани през юни 2011 г. заради покупката на 29-годишна българка.

Българката била закупена за 2000 евро и държана в техния дом, изолирана от света, защото на всяка цена трябвало да дари мъжко чедо на главата на семейството Луиджи.

Животът на младата жена бил кошмарен. Най-напред била примамена в Италия с обещание за работа. После мъжът, който й помогнал да имигрира, я принудил да проституира, а накрая я изтъргувал срещу 2000 евро.

Според прокуратурата семейството обвиняеми се отнасяли с българката като с робиня, която трябвало да понася непрекъснатите заплахи и сексуалните издевателства на Луиджи.

Полицията разкри зловещата история, след като младата жена успяла да се оплаче на местни жители.

Първото съдебно заседание бе посветено на формалностите по уточняване на страните по делото и депозиране на документите, предаде „Дарик”.

Процесът ще започне на 8 юни, когато ще бъдат изслушани прокурорските свидетели.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"