Блумбърг прогнозира облекчаване на гръцкия дълг

Блумбърг прогнозира облекчаване на гръцкия дълг
A A+ A++ A

Облекчаването на гръцкия държавен дълг е по-вероятно сега, отколкото преди, прогнозира агенция Блумбърг, като се позовава на проучване, в което са участвали 36 анализатори икономисти.

Според тях, ако по-рано облекчаването на гръцкия дълг е било немислимо, сега това е реално, коментира агенцията за последните два месеца, в които подходът по този въпрос коренно се промени.

94 процента от участвалите в проучването, направено от 4 до 11 септември, смятат, че евентуалното облекчаване на гръцкия дълг е не само възможно, но и много вероятно.

През юли ситуацията около гръцкия дълг е била такава, че 71 на сто от 31 икономисти смятали, че страната би могла да излезе еврозоната до края на 2016 г., а облекчаването на гръцкия дълг е невъзможно, припомня агенцията.

Пълното опрощаване е невъзможно, но улесняването може да стане под формата на по-ниски лихви и по-големи гратисни периоди за погасяване, сочат от Блумбърг.

Според агенцията, дебатите за облекчаване на гръцкия дълг ще започнат веднага след първата оценка на кредиторите за прилагане на новата спасителна програма. Оценката би трябвало да започне през октомври.

#гръцкия дълг #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници