Благодатният огън слезе в Йерусалим

Благодатният огън слезе в Йерусалим
Според православните християни Благодатният огън има небесен произход и в първите минути след появата си не пари и не изгаря ръцете и дрехите. Снимка: rian.ru
A A+ A++ A

В 14:24 часа българско време Благодатният огън слезе в Йерусалим.

Хиляди се бяха събраха в църквата „Възкресение Христово", за да видят чудото на слизането на свещения огън тази година. Цялото пространство на храма беше запълнено, предаде БНТ.

Според православните християни Благодатният огън има небесен произход и в първите минути след появата си не пари и не изгаря ръцете и дрехите.

Подробностите за източника на този огън са дълбоко пазена тайна. След като бъде изнесен, той ще бъде предаван от вярващ на вярващ.

Българска делегация, водена от Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, ще донесе Благодатния огън в България с правителствения самолет в събота вечерта.

В правителствената зала на летището митрополити и свещеници ще вземат част от огъня, за да го отнесат в своите епархии за вечерното богослужение за Великден.

В София огънят ще бъде занесен в параклиса в сградата на Светия синод, откъдето с литийно шествие ще бъде внесен на пасхалната служба в храма „Св. Александър Невски".

Светата литургия ще започне в 23:30 ч. в храм-паметника „Св. Александър Невски". В полунощ патриарх Максим ще излезе от храма, за да обяви „Христос Возкресе".

#Великден #Йерусалим #Благодатен огън #митрополит Николай #патриарх Максим #храм-паметник „Св. Александър Невски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"