България е на осмо място в ЕС по усвояване на евросредства

България е на осмо място в ЕС по усвояване на евросредства
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„През последната година България постигна рекордно ниво на усвояване на евросредства, откакто сме влезли в ЕС. Вече сме на осмо място, а бяхме на опашката преди години”. Това каза заместник-председателят на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева по време на официалното откриване на завода за механично-биологично третиране в село Яна.

"Приятно ми е да съм тук от името на Жан-Клод Юнкер, той много искаше да присъства. Той щеше да каже: "Браво, Бойко, браво, г-жо Фандъкова, браво, България", заяви Георгиева.

"Днес ще отрежем лентата на този завод, ще закрием наказателната процедура срещу страната ни, която се влачеше толкова много години. Този проект е един от най-големите, които финансираме в България", допълни Георгиева.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че днес е изключително важен и емоционален ден за всички.

„София има изградена най-модерна система за управление на отпадъците, с която всички можем да се гордеем. Това е най-големият завод на Балканите. Този проект е уникален, защото е най-големият проект, изпълнен успешно и в срок по ОПОС. Тази инвестиция осигурява добро качество на живот и здравето на хората”, добави Василева.

#Кристалина Георгиева #усвояване #евросредства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"