БМВ и „Ауди" с исторически рекорди в продажбите за март

БМВ и „Ауди" с исторически рекорди в продажбите за март
Двата германски автомобилни производители са конкуренти от десетилетия. Снимка: autoscout24.de
A A+ A++ A

Германските производители на автомобили БМВ и „Ауди" отчетоха исторически рекорди в продажбите за март и първото тримесечие на годината.

Със 153 004 продажби за март (+13.4%) и 356 548 за периода януари-март (+11%) баварците са едни гърди пред своите конкуренти.

„Ауди" отчете 143 500 (+14.1%) сделки за третия месец на годината и 346 100 (+10.8%) за първото тримесечие, предаде „Дневник”.

„БМВ постига рекорд за всички времена в продажбите през изминалия месец и най-доброто първото тримесечие в своята история. Тези отлични резултати се дължат на привлекателната, млада моделна гама и на нашата стратегия за здравословен и балансиран растеж. Целта ни е да запазим темпото, с въвеждането на още нови модели през годината, като например луксозното BMW Серия 6 Гран Купе и обновяването на флагмана BMW Серия 7,” коментира Иън Робъртсън, член на Борда на директорите на БМВ груп, отговорен за продажбите и маркетинга.

Изпълнителният директор на „Ауди" Петер Шварценбауер също очаква последователен ръст на продажбите. „Положителното развитие ще бъде стимулирано и от новия А3, както и от наскоро въведената в Китай нова генерация на A6 L. На китайския пазар дългата версия на бизнес лимузината е лидер в сегмента,” обяснява той.

От "Ауди" отчитат, че ръстът на продажбите в периода януари- март е бил стимулиран предимно от продажбите в САЩ и Китай, където "Ауди" отбелязва рекордни стойности. В Източна Европа и на немския пазар концернът също се справя по-добре от миналата година.

#БМВ #„Ауди" #Германия #коли #продажби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"