Протести ще има, когато предприятията получат сметките си за ток

Протести ще има, когато предприятията получат сметките си за ток
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Аргументите за протеста остават валидни, но трябва да се изчака с конкретните действия. Готовността на всички предприятия в индустрията и в цялата икономиката трябва да бъде максимално висока. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред БНР.

„В момента не всички предприятия са получили своите сметки. Тези, които обаче са ги получили, видяха, че това, което говорихме за увеличение на тока със 17-18% на сметките, вече е факт4, коментира Димитров.

До края на месеца, когато всички предприятия ще получат сметките си. Те ще започнат да мислят за икономия на разходите и, вероятно, ще започнат да се обявяват съкращения на хора.

„Тогава реалната обстановка в икономиката ще предполага национални протестни действия. Това е естествения ход на нещата, но не трябва да се прибързва с обявяването на някаква дата. През юли месец протестът, в който участвахме заедно с работодателите, беше предупредителен, за да не се случи това, което се случва сега”, каза още синдикалистът.

Димитров смята, че връщането на цената на електроенергията за индустрията трябва да бъде съпътствано със създаването на един специализиран фонд, който да изведе от пазара предприятията, чиято електроенергия се купува на преференциални цени.

#Пламен Димитров #Димитров #ток #сметки #предприятия #цена #КНСБ #индустрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"