Иван Ласкин: Културата ни се управлява от 150 кияци

Иван Ласкин: Културата ни се управлява от 150 кияци
Снимка: monitor.bg
A A+ A++ A

Театрите трябва да са училища, да носят просветление. Полуидиоти назначават шефовете на театри. В Министерството на културата работят 150 кияци, които не правят нищо, а чистачката взима повече от талант в Народния театър. У нас каквото и да направиш, все не става. Това коментира актьорът Иван Ласкин пред  Би Ти Ви.

„Няма реформа в театъра. Никой не му обръща внимание”, оплака се Ласкин.

Актьорът, известен с острия си език, смята, че Народният театър не трябва да става национална институция, а само сградата му, защото в нея играели няколко артисти, които се снимали в сериали както и още няколко техни колеги, които не можели да ходят на сцената.

Според него изкуството е принизено.

„Във Военния театър играят Ненчо и Ненка. Нямам нищо против фокусите им, даже Ненчо ми е изключително любим приятел, само че да си направят цирка. Защо хората в Кърджали и Стара Загора, където има много добри артисти и публика, да се ощетяват със субсидии за сметка на Народния театър", попита Ласкин.

Той нападна и управлението на Театрална работилница „Сфумато“. Институтът получава субсидия от държавата – според новите правила 4 лева на всеки изкаран лев приход. Ласкин смята, че това е несправедливост, а ръководството на Театралната работилница е за затвора.

„Когато държавата спонсорира частен театър, аз виждам несправедливост. Абсолютно съм убеден в това. Защо някой не се нави да кандидатства за директор на „Сфумато“ и въобще кой назначава директорите там?“, коментира още Иван Ласкин. 

#Иван Ласкин #Ласкин #театър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »