Президентът Георге Иванов призова Македония към „въздържаност”

Президентът Георге Иванов призова Македония към „въздържаност”
В специално обръщение в петък държавният глава Георге Иванов призова народа към сдържаност на фона на опасенията от възраждане на етническия конфликт между славяните и албанците в Македония.
A A+ A++ A

Президентът на Македония Георге Иванов призова нацията към „въздържаност, разум и благородство” след петорното убийство край столицата Скопие.

Македония е в шок, след като в четвъртък вечерта край язовир Железера недалеч от село Смилковци рибар откри пет трупа с огнестрелни рани и следи от наилие в две коли.

Четири от жертвите са на възраст между 18 и 20 години, а един от загиналите е на 45 години.

Въпреки че Министерството на вътрешните работи на Македония все още не е разпространило официална информация по случая и етническата принадлежност на жертвите не се уточнява, в специално обръщение в петък държавният глава Георге Иванов призова народа към сдържаност на фона на опасенията от възраждане на етническия конфликт между славяните и албанците в страната, предаде БГНЕС.

Македонската столица е в шок от случилото се, а социалните мрежи се взриви от коментари и призиви за оставка на вътрешния министър Гордана Янкуловска.

#Македония #Скопие #Георге Иванов #убийство #етнически албанци #етнически мир #етническо насилие #славяни #Александар Наковски #Цветанчо Ацевски #Кире Тричковски #Филип Славевски #Борче Стефковски #Гордана Янкуловска #министър на вътрешните работи #президент #Президент на Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници