Австрия: Бежанската политика на Виктор Орбан е холокост

Австрия: Бежанската политика на Виктор Орбан е холокост
A A+ A++ A

В интервю за германското издание "Шпигел" австрийският канцлер Вернер Файман сравни политиката на унгарския министър-председател Виктор Орбан към бежанците с холокост и предложи да има финансови санкции за държавите от Източна Европа.

"Хора, натъпкани във влаковете с убеждението, че ще отидат някъде другаде, навяват спомени от най-тъмния период на нашия континент", заяви австрийският социалдемократ, като допълни, че е "недопустимо правата на човека да се разделят от религиозен принцип". 

Думите на Файман към страна-партньор от ЕС са необичайно остри. Унгария има тъмно минало що се отнася до приноса на властите й за организирането и провеждането на еврейския холокост, което политиците във Виена не са забравили.

В спора за разрешаването на мигрантската криза австрийският канцлер призова непокорните държави от Източна Европа да бъдат наказани. Файман смята, че е възможно планът на ЕК за разпределението на бежанците да бъде наложен с квалифицирано мнозинство.

"Противниците на квотите не трябва да имат тежест. Всеки, който бяга от отговорност, трябва да бъде наказан финансово, например чрез орязване на средствата от структурните фондове, които се използват предимно от държавите-членки в Източна Европа", предложи канцлерът на Австрия.

#Вернер Файман #Виктор Орбан #Холокост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"