Наши моряци се задушиха на кораб, превозвал царевица

Наши моряци се задушиха на кораб, превозвал царевица
A A+ A++ A

Трима български моряци се задушиха от отровни газове на кораб в австрийската част на Дунав. Аутопсия на телата им показа, че причината за смъртта им най-вероятно са остатъчни газове, образувани от товар царевица, който корабът превозвал преди това, съобщи говорителят на полицияйта Йохан Баумшлагер пред австрийската телевизия.

Съдът бил вече разтоварен, но в трюма все още имало от отровните съединения, предполага полицията.

Аутопсията показала, че и тримата българи са се задушили. Няма следи от насилие по телата им. Те са от Силистра и Видин - на 41, 44 и 46 години. Пътували с шлеп, който е германска собственост. Капитанът бил украинец. Той наредил на двама от моряците да слязат в трюма, за да проверят техническата изправност на шлепа.

След като те не се върнали, украинецът пратил и трети българин да ги потърси. Той паднал и се задушил още на стълбите към долната част на кораба. Според експерти отровни газове най-вероятно са се задържали от превозвания малко преди това товар царевица в помещение с дължина пет и дълбочина четири метра. Към тези помещения се стига само чрез малък овален люк. През него моряците се спуснали в трюма и повече не се върнали. Капитанът отишъл сам да види какво става с екипажа му и открил бездиханните тела. Веднага след това той акостирал в Грайфенщайн, област Тулин, и алармирал спасителните екипи и полицията. 25 души се качили на кораба, за да разследват случая.

На тримата мъже обаче вече не можело да се помогне. Те издъхнали сравнително бързо. Прокуратурата разпореди аутопсия и химически анализ на газовете в трюма. 

Българските моряци са се задушили, потвърди министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от bTV.

#моряци #царевица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"