Погребват убитите в Македония на фона на бунтове

Погребват убитите в Македония на фона на бунтове
Инцидентът подхрани страховете от възраждане на етническиото насилие в Македония между етническите групи на славяни и албанци заради подозрения, че масовото убийство може да е извършено на етническа основа. Снимка: neurope.eu
A A+ A++ A

Петимата убити, открити в македонското село Смилковци недалеч от македонската столица Скопие в четвъртък, ще бъдат погребани в събота.

Причината за жестокото убийство, което потресе Македония, все още не е известна. По труповете следи от насилие и множество огнестрелни рани.

Младежите Александар Наковски, Цветанчо Ацевски, Кире Тричковски и Филип Славевски, всичките на възраст между 18 и 20 години, ще бъдат погребани заедно, предаде БГНЕС.

Погребението на другата жертва – 45-годишния Борче Стефковски, също ще бъде в събота.

Инцидентът подхрани страховете от възраждане на етническиото насилие в Македония между етническите групи на славяни и албанци заради подозрения, че масовото убийство може да е извършено на етническа основа.

Подобни подозрения се появиха въпреки призивите от страна на вътрешното министерство на Македония в петък.

Ден след като телата на убитите бяха открити, се стигна и до инциденти в Община Радишани. Жителите излязоха на протест с искане виновниците да бъдат открити незабавно.

Според Министерството на вътрешните работи на Македнония три автомобила и един автобус на градския транспорт в Скопие са унищожени при бунтовете. Сред пострадалите има и един журналистически екип.

Американското посолство и всички политически партии в страната призоваха за успокояване на обстановката.

#Смилковци #Скопие #Македония #етнически албанци #етнически мир #етническо насилие #славяни #Александар Наковски #Цветанчо Ацевски #Кире Тричковски #Филип Славевски #Борче Стефковски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"