Напрежение между САЩ и Русия заради Сирия

Напрежение между САЩ и Русия заради Сирия
A A+ A++ A

Руски военни части са в състава на армията, която се бие на страната на сирийския президент Башар Асад, съобщи информационна агенция Ройтерс.

''Руснаците вече не са само съветници на Асад,'' съобщи източник на агенцията от Ливан. ''Русия реши да се присъедини към войната с тероризма.''

Същевременно, представители на САЩ изразиха притеснението си от това, че Русия има все по-видимо участие във войната в Сирия.

Самият Владимир Путин е призовавал многократно за създаването на ''международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма''.

 ''Русия не е член на коалицията срещу ''Ислямска държава'', а подкрепата която показват към режима на Асад подпомага растежа на организацията в Сирия и влошава положението,'' каза Джон Кърби - говорител на държавния департамент на САЩ в сряда.

Опасенията отвъд океана са, че Русия осигурява оръжие и логистична подкрепа на Сирийското правителство и непрекъснато разпростира своето влияние на територията на страната.

Междувременно, според правителствена информация, публикувана в ''Бизнес инсайдър'', САЩ е изпратил молба до Гърция и България да забранят достъпа на руски транспортни самолети във въздушното си пространство. Според информация на щатските власти, самолетите всъщност превозват войски в подкрепление на Асад.

 

 

#САЩ #Русия #Сирия #войски #режим #Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници