Бюджетният излишък на България е близо 890 млн. лева

Бюджетният излишък на България е близо 890 млн. лева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 890 млн. лева излишък има в хазната към средата на годината, става ясно от доклада за състоянието на бюджета, представен днес на заседанието на Министерския съвет.

Спрямо същия период на миналата година бюджетът на страната се е подобрил с близо 1,9 млрд. лева. 

От финансовото министерство отчитат по-добра събираемост на всички данъци и осигуровки. Към края на юни фискалният резерв е 11 милиарда лева.

Стана ясно и какво ще е разпределението на допълнителните средства. Министерският съвет ще получи 4 и половина милиона лева допълнително за  плащане на неотложни разходи на областните администрации, за проектиране и инвеститорски контрол за строежа на оградата по българо-турската граница.

Правителството одобри и 260 хиляди лева допълнително за Министерството на отбраната, които ще бъдат използвани за подобряване на условията на работата в Националната гвардейска част

Кабинетът отпусна и близо 3 милиона лева за образование. С част от парите ще бъдат финансирани проекти на общински училища, стипендии на ученици с успехи в областта на спорта, както и развитието на извънучилищни дейности.

#България #бюджет #излишък #Министерски съвет #събираемост #разходи #разходи #администрации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"