"Ведомости": Руските полети до Сирия над България минаваха безпрепятствено досега

"Ведомости": Руските полети до Сирия над България минаваха безпрепятствено досега
A A+ A++ A

Руски полети с хуманитарен товар и преди са минавали през българското въздушно пространство на път за Сирия, но това е ставало по-рядко, пише "Дневник", като цитира московския в."Ведомости". Според руското издание близък до министерството на отбраната на Русия е потвърдил, че това е ставало веднъж на няколко седмици.

Полет с товарен Ил-62 на руските военно-въздушни сили е имало на 7 август, понеделник, като според сайта за проследяване на полети flightradar24.com самолетът с номер RA-86496 е влязъл в българското небе между Обзор и Шкорпиловци около 14:20. Той е продължил над Стара планина до района на Карлово, след което е завил на югозапад и е напуснал България малко след 15 часа.

След това военният Ил-62 е преминал над Гърция и Кипър, но проследяването му прекъсва малко преди навлизането в небето на Сирия в района между руската сервизна база на военноморския флот в Тартус и голямото пристанище Латакия, което се контролира от силите на Башар ал Асад. Поради това не е ясно къде точно се е приземил.

Няколко часа по-късно – около 23.15 ч. българско време, същият самолет поема по обратния път отново през България, чиято южна граница пресича малко преди 1 часа след полунощ срещу 8 септември и се е прибрал в Подмосковието.

При запитване за коментар от Министерството на отбраната са отнесли въпроса към Министерство на външните работи.


#самолети #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници