Гладиатори и центуриони в схватка с полицията в Рим

Гладиатори и центуриони в схватка с полицията в Рим
Почти всички улични артисти в столицата на Италия се издържат с парите, които печелят от пресъздаване на исторически събития пред чужденци. Снимка: virtualtourist.com
A A+ A++ A

Гладиатори и центуриони влязоха за кратко в сблъсък с органите на реда в италианската столица Рим.

По време на бурен протест пред Колизеума десетки улични артисти, облечени в римски доспехи, изразиха несъгласието си с новия закон, с който властите в Рим им забраняват да се снимат с туристи срещу заплащане, предаде БГНЕС, позовавайки се на световните агенции.

Почти всички улични артисти в столицата на Италия се издържат с парите, които печелят от пресъздаване на исторически събития пред чужденци.

Според италианския закон обаче действията им са нелегални, тъй като търговските дейности пред исторически паметници са забранени.

Демонстрацията на уличните артисти беше само част от многохилядния протест в петък срещу плановете на правителството за реформа на пазара на труда, предаде агенция АНСА, цитирана от „Фокус”.

Протестиращите изразиха подкрепата си за пенсионираните работници, останали без пенсии.

Според статистиката в Италия около 65 000 души са останали ощетени от пенсионната реформа, проведена през 2011 г. Правителството обещава нови промени, които да гарантират сигурността на пенсионерите.

#Рим #Италия #протест #Колизеум #улични артисти #пенсии #пенсионери #пенсионна реформа #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"