Испания с важна победа към Евро 2016

Испания с важна победа към Евро 2016
A A+ A++ A

Испанският национален отбор спечели очаквано гостуването си на Македония с 1:0 в среща от осмия кръг на квалификациите за Евро 2016 и не само запази лидерството си в Група С, но и се доближи ключово до участие на Шампионата на Стария континент догодина.

Вижте видео от мача в Sporta.bg

Още в седмата минута „Ла Фурия“ откри резултата на Националния стадион в Скопие, макар и по неочакван начин. Центриране от дясното крило на Хуан Мата се превърна в неразгадаема загадка за вратаря на домакините Томе Пацовски, като топката придоби коварна парабола и след рикошет в гредата се отби от главата на стража и се оплете в мрежата му – 0:1.

В самия край на полувремето пък Даниел Карвахал от почти идентична позиция пробва същото упражнение, но този път кълбото се отби встрани след срещата си със сглобката на гредите.

Испания вече има 21 точки и продължава да води в класирането на Група С, което окупира в предишния си двубой, когато надви с 2:0 Словакия. Словакия имаше шанс да се класира още днес, ако бе надвила Украйна в дербито от групата, но двата тима завършиха 0:0 в среща без никакви чисти положения.

Словаците имат 19 точки на второ място, а Украйна остава трета с 16 и ще се бори

за

директна промоция в оставащите два кръга до края на квалификациите. Беларус събра 7 пункта на четвъртото място, след като срази с 2:0 Люксембург (4 точки) като домакин. Македония е последен с 3.

#Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"