"Билд" без снимки: Светът трябва да вижда истината, за да се промени

"Билд" без снимки: Светът трябва да вижда истината, за да се промени
A A+ A++ A

Германският таблоид "Билд" замени в днешния си брой всички снимки със сиви карета. По същия начин бе "илюстриран" за кратко и уебсайтът на изданието.

"Днес виждате едно особено издание на "Билд". Издание, което за нас е особено важно – без редакционни снимки. Там, където иначе има силни, изразителни снимки, има сиви полета", пише в редакционен коментар.

"Искаме да покажем колко са важни снимките за журналистиката. И че си струва всеки ден да се борим за най-добрия кадър. Защото снимките показват това, което властимащите искат да скрият. Те пораждат емоции у нас. Показват хубави моменти, но и ужасни. Позволяват ни да съчувстваме на други хора", обяснява "Билд".

Повод за необичайната акция на журналистите е снимката на удавения 3-годишен Айлан Кюрди, която развълнува милиони хора по света.

"Тя предизвика потрес и състрадание, събуди милиони хора. Затова "Билд" ще продължава да се застъпва за публикуването на спорни снимки – често въпреки голяма съпротива. Светът трябва да вижда истината, за да се промени", заключват редакторите на таблоида.

#Билд #снимки #истината

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"