Русия не посочила коректна информация за прелитане над България

Русия не посочила коректна информация за прелитане над България
Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Министерство на външните работи потвърди, че е отказало да издаде разрешения за прелитания в българското въздушно пространство на руски военно-транспортни въздухоплавателни средства по маршрут от Руската федерация до Сирия в периода 1-24 септември 2015 година.

Основанието за този отказ е свързано с некоректно посочена информация в исканията за прелитане над територията на България относно целта на полетите и превозвания товар.

„Ние не разрешихме преминаването на руски военно-транспортни самолети през територията на България във връзка с това, че въз основа на получена информация възникнаха обосновани съмнения, че характерът на товара не съответства на заявения. Българското Министерство на външните работи самостоятелно е взело това решение“, коментира по-рано през деня представителката на министерството Бетина Жотева, цитирана от ТАСС.

По-рано гръцкото издание "Катимерини" писа, че България е затворила въздушното си пространство за руски самолети с хуманитарни помощи за Сирия. Руските самолети вече са пренасочили маршрутите си през въздушното пространство на Иран.

#Министерство на външните работи #България #Русия #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"