Задържаха мъж, стрелял по охранителен бос във Варна

Задържаха мъж, стрелял по охранителен бос във Варна
В ранния следобед на петък в заведение в квартал „Трошево” беше задържан и шофьорът на колата, с която стрелецът е напуснал местопрестъплението – 25-годишен мъж с прякор Джуджето.
A A+ A++ A

Полицията във Варна задържа мъж, който в четвъртък вечерта стреля по шефа на охранителна фирма „Спартак” Янко Янков.

5-годишният С.Д.С. от Варна приближил колата на Янко Янков и открил стрелба, след което побягнал, а след около 100 метра се качил в автомобил и потеглил в посока към Бургас, съобщи директорът на полицията във Варна комисар Димитър Димитров, цитиран от „Дарик”.

Сигналът за инцидента е подаден в 20:23 часа на телефон 112.

В ранния следобед на петък в заведение в квартал „Трошево” беше задържан и шофьорът на колата, с която стрелецът е напуснал местопрестъплението – 25-годишен мъж с прякор Джуджето, който изтърпява условна присъда за нансяне на средна телесна повреда.

Шефът на СОД „Спартак” Янко Янков не е пострадал.

„Янков е бил в спортен екип и се е връщал от тренировка по футбол. Той не е могъл да се отбранява, тъй като не е носел в себе си законнопритежаваното си оръжие,” поясни комисар Димитър Димитров.

При огледа на местопроизшествието са открити приклад и 13 гилзи от автоматично оръжие, най-вероятно „Калашников”, който все още се издирва. Върху автомобила на жертвата има 14 дупки от проектили.

За момента е установено и доказано, че основен мотив за нападението са икономически неуредени отношения между лицата, но се работи и по други версии.

Комисар Димитър Димитров посочи, че жертвата и стрелецът са се срещали преди инцидента, но отказа да разкрие по какъв повод.

По случая е започнато досъдебно производство за опит за убийство и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Нападателят, който не е осъждан до момента, е задържан за 24 часа. Най-вероятно в събота ще му бъдат повдигнати обвинения.

#охранителна фирма #Янко Янков #Джуджето #стрелба #комисар Димитър Димитров #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »