Оборотът в търговията на дребно показва скок през юли

Оборотът в търговията на дребно показва скок през юли
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През юли 2015 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 0.1% спрямо същия месец на предходната година, съобщи НСИ.

През юли 2015 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.2%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.6%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.0%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.9%.

По-значително намаление отбелязва търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.2%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.4%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.0%.

През юли 2015 г. спрямо същия месец на 2014 г. оборотът нараства по-значително при поръчки по пощата, телефона или интернет - с 18.6%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 13.2%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 11.1%.

Спад е регистриран в търговията с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 5.1%, в търговията на дребно с хранителни стоки, както и на напитки и тютюневи изделия - с 4.8%.

#Търговия на дребно #скок #увеличение #покачване #облекло #обувки #кожени изделия #хранителни стоки #поща #интернет #мебели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници