Момчиловци организира фестивал на киселото мляко

Момчиловци организира фестивал на киселото мляко
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 10 септември родопското село Момчиловци ще бъде домакин на първия Фестивал на киселото мляко. Очакват се гости от поне 2 континента. 

 Инициатори са управата на селото и компанията производител на киселото мляко "Момчиловци" в Китай - Bright Dairy, съобщи БНР.

Кметът на Момчиловци Мария Никова сподели, че около селото има 27 параклиса. Има осветено място за 28-ми.

''В Родопите, а може би и в България, ние сме селото с най-много параклиси. Това пък води до спазване на традициите, защото, почитайки християнските празници ние поддържаме и традициите си.'' каза кмета на Момчиловци Мария Никова.

''Неслучайно тук са се запазили и старите рецепти за преработка на мляко. Надявам се, че по време на фестивала всички присъстващи ще успеят да опитат  уникалният вкус на нашите млечни продукти,'' добави тя.

В рамките на фестивала ще бъде открита и екопътека на дълголетието, чието изграждане е финансирано от фирмата. Хуморът е част от дълголетието, категорична е Николова.  Според нея  ЕС трябва да се замисли за специално отношение към планинските региони, в които животът е красив и спокоен, но е изключително труден.

#Китай #Момчиловци #Родопи #кисело мляко #фестивал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"