Освободиха охранителите на ограбения автомобил инкасо

Освободиха охранителите на ограбения автомобил инкасо
Престъплението бе извършено край севлиевското село Петко Славейков в сряда, малко след 19:30 часа. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Охранителите, които бяха задържани във връзка с грабежа на инкасовия автомобил между Габрово и Севлиево, са освободени от ареста, заяви говорителят на ОДМВР - Габрово Десислава Маджарова.

Все още не може да се каже колко точно пари са били превозвани в автомобила, защото от фирмите казват, че договорите им с клиентите са конфиденциални. Все още не е установено на кого е обгорелият бус, допълни Маджарова, цитирана от БГНЕС.

Въоръжени с автомати мъже обраха автомобил инкасо на пътя между Севлиево и Габрово на 11 април. Обирът е извършен около 19.45 ч. Нападението над инкасовия автомобил е извършено в района на с. Петко Славейково, община Севлиево.

По първоначални данни, докато пътувал от Севлиево за Ловеч от страничен път е излязъл микробус, който се блъснал умишлено в инкасовия автомобил и го блокирал.

От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи и въоръжени. След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени в полицейски униформени. Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него.

За да вземат парите, нападателите са срязали бронирания автомобил с ъглошлайф, а после подпалили микробуса, който използвали за барикада и избягали в неизвестна посока с джипове.

Според главния секретар на МВР Калин Георгиев е абсолютно необяснимо какво търси инкасовият автомобил на мястото, където е извършен въоръженият грабеж. По думите му в разпоредбите за инкасовата дейност и във вътрешните правила на фирмата по никакъв начин не се позволява движение по второкласни пътища, а само по магистрала или първокласен път.

Калин Георгиев добави, че крадците са били въоръжени с късо огнестрелно оръжие. Те са били между 4 и 6 души, облечени с бронежилетки с надпис „Полиция", което не означавало, че са полицейски служители. Все още не е ясно колко пари са откраднати – версиите са един или два милиона лева.

#Габрово #Севлиево #инкасо #ОДМВР #Петко Славейково #Ловеч #МВР #Калин Георгиев #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"