Багерите отново влизат в Гърмен

Багерите отново влизат в Гърмен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още пет незаконни къщи в Гърмен ще бъдат съборени днес. Багерите отново ще влязат в ромския квартал "Кремиковци", предаде Нова телевизия.

Съдът за правата на човека в Страсбург обаче спря процедурата през юни с мотив, че община Гърмен първо трябва да намери временен подслон на хората. В същото време ромите отказаха да бъдат настанени на друго място.

В края на юни бяха съборени четири къщи. За незаконни обаче са обявени общо 124. Срокът за принудителното събаряне на незаконните постройки в Гърмен е удължен до 30 септември. Причината - към момента няма информация къде и кога ще бъде осигурен временен подслон на хората.

Повечето от жителите на квартала "Кремиковци" в Гърмен обаче са категорични в нежеланието си да напуснат махалата и общността. 

Нито един от жителите на квартала  не е попълнил декларация за социално и имотно състояние, както и за желанието си да бъде настанен във временно жилище. 

Дирекцията за национален строитилен контрол (ДНСК) съобщи, че ще изпълни всички влезли в сила заповеди за премахване на незаконните строежи в Гърмен при стриктно спазване на човешки права и принципа за съразмерност.

#Кремиковци #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"