Започва подписка в подкрепа на антикорупционен законопроект

Започва подписка в подкрепа на антикорупционен законопроект
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подписите трябва да бъдат внесени в Народното събрание преди представянето в зала на новия законопроект. Предвидено е то да се състои в началото на декември.

''Ако цената на съгласието е законът да бъде слаб, не съм съгласна с това. Ние трябва да имаме сериозен и работещ закон, за да знаят хората, че не са недосегаеми. Въпросът за анонимните сигнали е въпрос, който се решава между първо и второ четене,'' заяви лидерът на ''Движение България на гражданите'' в интервю за Българското национално радио (БНР).

Тя подчерта, че има ясна подкрепа от страна премиера Бойко Борисов и зад него са застанали всички нейни колеги в Министерския съвет.

''На общественото мнение никой политик не може да издържи. Когато стана дума за анонимните сигнали, имаше един аргумент . Това значи проверка на такива сигнали преди да се стигне до по-сериозна намеса от страна на бюрото, което създаваме. Този закон не е за обикновените хора или бизнесмени, а е за около 10 хил. души, които обаче са не просто около кацата с меда, а са си натопили ръцете до лактите,'' добави още Кунева.

 

#Кунева #антикорупция #законодателство #проект #гласуване #Бойко Борисов #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »