Бъчварова иска възможно най-строги санкции за каналджиите

Бъчварова иска възможно най-строги санкции за каналджиите
снимка: МВР
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова настоява за възможно най-високи санкции срещу трафикантите, съизмерими със сериозността на деянието каналджийство. Тя посочи, че ще настоява в спешен порядък да бъдат разгледани законодателните промени, които да регламентират това.

По думите и това би намалило значително привлекателността на тази дейност за организираните групи. Бъчварова посети Гранично полицейско управление и ГКПП Малко Търново.

Министърът подчерта, че основна задача в работата на МВР, наред с доброто управление на границата и опазването на националната сигурност,  е борбата с каналджийството. По думите и това включва стриктното и бързо регистриране на мигрантите и търсещите убежище, за да не попадат в мрежите на трафикантите, които поставят в риск живота на тези хора - често пъти жени, деца.

Министър Бъчварова подчерта, че приоритет за България е да поддържа високата  степен на готовност за потенциално увеличаване на миграционния натиск, както и за предоствяне на необходимата организация, условия и грижи за потърсилите убежище у нас. 

В рамките на посещението вътрешният министър се запозна с  резултатите от настоящите специализирани операции, които се провеждат от граничните служители и провери на място напредъка по изграждането на възпрепятстващото съоръжение в района на отговорност.

#Румяна Бъчварова #бежанци #граница #санкции #каналджии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"