Засилен трафик и масови проверки по празниците

Засилен трафик и масови проверки по празниците
Натоварено е и движението по двете автомагистрали и по главния път Е-79. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В началото на първия от четирите почивни дни трафикът на изходите от столицата и големите градове в страната вече е интензивен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Натоварено е и движението по двете автомагистрали и по главния път Е-79.

Колони от автомобили са се образували между Горни и Долни Богров на излизане от София, предаде БТА. Край Долни Богров има и полицейски пост, който регулира движението. Заради интензивността на движението пределно допустимата скорост е не повече от 50 км в час.

Интензивно е и движението по автомагистрала „Хемус", където в посока Ботевград има колони от автомобили. На магистрала „Тракия" по-засилен е трафикът в района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Натоварено е движението от и към курортните комплекси край Варна, както и по пътищата в цялото Северно Черноморие. По трасето ГКПП „Дуранкулак” - Варна и по пътя Варна-Добрич се движат много румънски автомобили. Ограничението на скоростта по магистралата за Златни пясъци е 60 км/час.

Интензивен е трафикът и по пътя от и за Бургас. Най-рисковите места по направлението са в района на местност Харамията, селата Приселци и Рудник и разклона за село Близнаци.

От обяд по столичните улици ще има допълнително 80 пътни полицаи, за да се осигури „зелена вълна" за всички излизащи от столицата, каза началникът на столичния КАТ Богдан Милчев. Същата мярка ще бъде приложена и в понеделник по трасетата за влизане в София.

Централна автогара в София е препълнена с пътници от сутринта, съобщи „Фокус". Пуснати са допълнителни автобуси по някои от най-натоварените линии. За дългите дестинации билетите са изкупени предварително, за средни и къси дестинации може се купи и преди заминаване. С един лев е поскъпнал билетът за Пловдив в сравнение преди месец. На автогарата има екип на ДАИ, извършват се проверки на редовността на превозите.

Централна жп гара също е изключително натоварена и препълнена с хора. Съставите на 94 влака, които пътуват по основните направления в страната, са увеличени с допълнителни вагони.

От Гранична полиция съобщиха, че на ГКПП Кулата – Промахон, където се очаква пътникопотокът да бъде най-голям, днес от 8 до 20 часа се отварят по четири платна на вход и четири на изход.

Има възможност за допълнителни трасета и на ГКПП Илинден и на ГКПП Капитан Петко Войвода. На граничните пунктове Ивайловград и Златоград не могат да се отварят допълнителни трасета, но могат да бъдат увеличени служителите при нужда.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че е осигурено активно полицейско присъствие и контрол на движението по всички основни пътища на страната и възлови места, както и там, където се извършват ремонтни дейности. При нужда регулирането ще се поема от пътните полицаи.

По време на дежурствата ще се реализира и операция, чиято основна цел е проверки на водачи за употреба на алкохол или на такива, седнали зад волана без правоспособност.

Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура” от 12 до 16 април пък е забранено движението по основните артерии и някои от второстепенните пътища на товарните моторни превозни средства.

650 полицаи на СДВР ще отговарят за опазването на обществения ред и спокойствието на гражданите, които ще присъстват на празничното богослужение в 115 църковни обекта. В районите на храмовете и църквите ще бъде засилен и пътният контрол.

За възникнали произшествия гражданите ще могат да съобщават денонощно в Националния координационен център на телефони: 02/ 983 18 65 и 987 5251.

#трафик #МВР #столица #София #Долни Богров #магистрала #Хемус #Тракия #Ботевград #Пловдив #Пазарджик #Стара Загора #Варна #Добрич #Черноморие #Дуранкулак #Златни пясъци #Бургас #Харамията #Приселци #рудник #близнаци #КАТ #Богдан Милчев #Централна автогара #Централна жп гара #гранична полиция #Кулата #Промахон #ГКПП #Илинден #Капитан Петко войвода #Ивайловград #Златоград #Агенция „Пътна инфраструктура” #СДВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"