Хиляди бежанци преминаха унгарската граница на път за Австрия

Хиляди бежанци преминаха унгарската граница на път за Австрия
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди имигранти влязоха в Австрия от Унгария. Виена и Берлин обявиха тази нощ, че ще приемат безпрепятствено бежанците. Унгария предостави автобуси, които да превозят хората.

Около 4 хиляди души вече са пристигнали в Австрия.

По последни засега данни на австрийската полиция, днес се очаква броят на бежанците, пристигащи от Унгария, да достигне 10 000 души. След като получат на границата първа помощ, вода и храна, те биват качвани на влакове и автобуси и откарвани за Виена и Залцбург, предаде БТА.

Специални влакове на всеки половин час превозват хората от границата до Виена.

Първият влак с бежанци вече пристигна на Западната гара (Вестбанхоф) във Виена. В него е имало около 350 души. На гарата доброволци на Червения кръст осигуряват хуманитарна помощ в сътрудничество със служителите на железниците.

Бежанците, които искат да продължат пътя си, ще останат на гарата до 12 часа, преди да продължат. В случай че искат да останат във Виена, градът е предоставил стотици места за подслон, включително и в болнични заведения.

Германия очаква да приеме между 5000 и 7000 мигранти, дошли днес от Унгария през Австрия, главно с влак, но и с коли, предаде АФП.

 

#бежанци #Унгария #Австрия #влакове #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"