Наближава краят на летните ремонти в столицата

Наближава краят на летните ремонти в столицата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

От днес колите отново минават по булевард „Витоша” между булевардите „Патриарх Евтимий” и „България”.

Движението по основните пътни платна на булевард Цариградско шосе също бе възстановено, но път машините остават в локалите, предаде БГНЕС. От днес шофьорите могат да преминават отново по булевард „Витоша” между булевардите „Патриарх Евтимий” и „България” както и по пътните връзки от бул. „Витоша“ към бул. „България“ и от бул. „България“ към бул. „Витоша“; по бул. „Ген. Скобелев“ между ул. „Цар Асен“ и бул. „Витоша“.

Машините и работниците обаче остават на пътните платна в района, защото остава да се полагат предпазните мантинели, новата маркировка и да се оправят тротоарите. Движението на трамвайните линии с номера 1 и 7 също е възстановено, както и редовния маршрут на автобус 72.

До 9 септември ще е в сила забраната за влизане на превозни средства по южната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе” между „Площад на авиацията“ и ул. „Димитър Моллов” /запад/, като движението ще се извършва двупосочно в северна част от локалното пътното платно в същия участък.

След това до 15 септември забраната ще е в сила за влизането по южната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе” между ул. „Димитър Моллов” /изток/ и ул. „Йерусалим”, като движението ще се извършва двупосочно в северна част от локалното пътното платно в същия участък.

В този период ще се пренасочва движението на тролейбусни линии 5 и 8, както и автобусни линии 84 и 306. До 30 септември пък се удължава и срокът за забрана за влизането на пътни превозни средства по ул. „Люба Величкова” между автостанция „Хладилника” и болница „Токуда” с изключение на тези, които са собственост на лица, живеещи в зоната, както и за пътните превозни средства на работещите и обслужващите обекти.

#улици #ремонти #булеварди #ремонт #дейности #''Витоша'' #обекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »