11 хил. първокласници записани в София, във Видин - 678

11 хил. първокласници записани в София, във Видин - 678
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

64 841 ученици за първи клас са записани в училищата в страната за учебната 2015/2016 година. Те ще се обучават в 3395 паралелки.

Данните за броя на първокласниците са към 1 август 2015 г., прогнозни са и са на регионалните инспекторати по образованието в страната, съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

За миналата учебна година, бяха записани 67 337 първокласници в училищата в страната, припомниха от МОН.

По традиция в София има най-много първокласници и през новата учебна година най-голям прием на ученици в първи клас ще има отново в София-град - 11 101 първокласници. Най-малко през новата учебна година ще са първокласниците във Видин - 678.

И през тази година най-търсени са началните учители, възпитателите, учителите по чужди езици, учителите по математика и по информационни технологии, информираха от образователното министерство.

На въпроси колко са общо всички учители и колко свободни учителски места има за новата учебна година, както и по кои учебни предмети се търсят най-много учители, от МОН отбелязаха, че назначаването на учителите продължава до 14 септември 2015 г.

#училища #първокласници #ученици #училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"