В Пловдив бе разкрита нелегална печатница на документи

В Пловдив бе разкрита нелегална печатница на документи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Иван Богоев, задържан преди години заради поне две нелегални печатници на фалшиви документи, отново е в ареста.

Вчера при акция на Криминална полиция в Пловдив бе разкрита нелегална печатница, а Иван Богоев и съучастничката му Ана са в ареста, предаде БГНЕС. Богоев получи присъда от 13 години, редуцирана от две- второто за оглавяване на престъпна група. Той лежа 10 години в Софийски централен затвор, освободен е през 2010 година, като остатъкът от присъдата му е пробация.

Днес става ясно, че той не само не се е отказал от бизнеса, но и усъвършенства процеса. В разкритата нелегална печатница на ул. "Розова долина" вчера в Пловдив са открити готови фалшиви документи, заготовки, няколко в процес на работа, печатащи устройства, включително най- модерна машина, която възпроизвежда успешно ефекта, с който се отличават снимките в личните карти.

Тук са се произвеждали лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, талони за тях, карти за градския транспорт, дипломи, визи за две страни от Европейския съюз.

Качеството на фалшификатите предстои да се определи от експерт, но с просто око прави впечатление на много добро. Цените, на които са вървели документите, не са високи- между 150 до 300 лв.

В помещението са открити готови 25 лични карти, 19 шофьорски книжки, 5 чужди паспорта, 6 контролни талона, както и плаки за печатане на пари- най- вероятно става дума за иракски динари. В двойното дъно на кутия за " Русенско варено" са открити множество флашки с информация, която предстои да бъде обработена. Намерени са и други данни за клиенти на фалшификаторите.

На Иван Богоев и съучастничката му са повдигнати обвинения за съучастие по чл. 308, ал. 7 и 308л ал. 2 за държане и заготовка и за изготвяне на неистински документи. Наказанието е лишаване от свобода за 6 и за 8 години.

Двамата са задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане, в понеделник ще се гледат мерките им за неотклонение. Разследването продължава, акцията е под ръководството на Районна прокуратура Пловдив. 


#Пловдив #Европейския съюз #Криминална полиция #лични карти #шофьорски книжки #талони #фалшиви документи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"