Най-много тройкаджии сред кандидат-журналистите

Най-много тройкаджии сред кандидат-журналистите
„Герои на нашето време“ беше пък темата на редовния кандидат-студентски изпит по журналистика през лятото на 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

32,47% от всички 884 кандидат-студенти, които се явиха на предварителния изпит по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски", са получили оценка Среден 3.

Всеки пети кандидат е изкарал двойка, а само 14 души, или 1,58%, са отличници с оценка над 5,50. Пълна шестица няма, съобщават от висшето учебно заведение.

Темата на предварителния изпит по журналистика беше „На един клик разстояние", а контролните теми, по които кандидатите нямаха право да пишат, бяха „Панаир на суетата" и „Да имаш или да нямаш".

Писменият изпит по журналистика продължаваше четири астрономически часа и имаше за цел да оцени способността на кандидат-студентите да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема, посочват от Софийския университет.

Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма, в достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

На изпита по география са се явили 251 кандидат-студенти. От тях 43,82% - най-висок процент са изкарали двойки. 2,39% - шестима кандидат-студенти, са с оценка 5,50-5,99, с пълна шестица няма.

32,3% - пак най-висок процент са пък двойките от предварителните изпити по биология. 893 са кандидат-студентите, явили се на изпита в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Една е пълната шестица, а 64 души или 7,17% са изкарали оценка 5,50-5,99.

#Софийски университет „Св. Климент Охридски" #предварителен изпит #кандидат-студенти #журналистика #география #биология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"