„Софийска вода“ си събира вересиите

„Софийска вода“ си събира вересиите
„Софийска вода“ продължава акцията си за налагане крайната мярка за прекъсване на водоснабдяването на клиенти, които са с натрупани големи задължения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

От 15 ноември 2011 г. „Софийска вода“ ще продължи акцията си от лятото за налагане на крайната мярка за прекъсване на водоснабдяването на клиенти, които са с натрупани големи задължения към компанията за използвани ВиК услуги, съобщиха от дружеството.

Проведената през лятото кампания спрямо 200 домакинства ще се превърне в практика на „Софийска вода“ и сега ще продължи спрямо повече от 1000 домакинства със средно задължение към компанията в размер над 1500 лв. Длъжниците са от кв. Слатина, кв. Стефан Караджа, жк „Левски“, жк „Сухата река“ и жк „Хаджи Димитър“.

Към края на месеца същата мярка ще бъде приложена и срещу нелоялни клиенти в кварталите Дружба и Младост.

Трайното прекъсване на водоснабдяването е последната мярка, която „Софийска вода“ предприема срещу нередовните платци.

Всички домакинства с индивидуални партиди, които са включени в списъка за влизане в процедура за трайно прекъсване на водоснабдяването, са били посетени с цел преговори за изплащане на задълженията и уведомени за датата на предстоящото спиране на водоподаването.

„Софийска вода“ предприема тази крайна мярка, за да защити интересите на своите редовни клиенти.

Според анализите около 87.7% от несъбраните вземания се дължат от домакинства, а останалите са търговски потребители.

Общият размер на натрупания дълг към дружеството до момента е 62 млн. лв. и е по-голям от размера на годишните инвестиции. Тъй като „Софийска вода“ и новият мажоритарен собственик Veolia вода реинвестират цялата печалба във ВиК мрежата, с дълга от 62 милиона лева би могло да бъдат подменени близо 200–220 км улични водопроводи или да бъде изградена около 40 км нова канализация в София.

От началото на годината до момента „Софийска вода“ е предявила по съдебен ред искове срещу над 4000 клиенти, които не са плащали дължимите суми за използвани ВиК услуги в продължение на година.

#Софийска вода #клиенти #задължения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"