43 фирми предложиха отстъпки в цените на онколекарства

43 фирми предложиха отстъпки в цените на онколекарства
Договарянето между НЗОК и фирмите засяга лекарства, включени в Приложение №2 на Позитивния лекарствен списък. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

43 фирми са предложили отстъпки в цените на 180 медикаменти за онкоболни, съобщиха от Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК).

След като фирмите се запознаят с определената най-ниска стойност за дефинирана дневна доза на всяко международно непатентно наименование, тези от тях, чиято цена надвишава тази стойност, ще имат възможност в следващите работни дни да предложат на НЗОК нова по-ниска или равна на обявената цена.

Очаква се до 25 април да бъдат сключени всички договори за срок от една година със съответните притежатели на разрешение за употреба.

Договарянето между НЗОК и фирмите засяга лекарства, включени в Приложение №2 на Позитивния лекарствен списък.

Това са противотуморни лекарствени продукти, осигуряващи основното лечение по клинична процедура № 5.

Съгласно тази методика, стойността на лекарствените продукти, постигната след договарянето в НЗОК, няма да може да надвишава стойността, която Министерство на здравеопазването е заплащало след последното проведено от него договаряне по реда на Закона за обществените поръчки.

Също така отстъпките се договарят от стойността на опаковка, изчислена на база референтна стойност на лекарствен продукт, а отстъпките не могат да бъдат по-малки от 5%.

#НЗОК #онкоболни #медикаменти #лекарства #Министерство на здравеопазването #Закон за обществените поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници