Георги Кадиев с петиция срещу застрояването в парковете

Георги Кадиев с петиция срещу застрояването в парковете
Георги Кадиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Георги Кадиев организира петиция за спиране на възможностите за застрояването в Борисовата градина и Южния парк. Конкретната причина за недоволството му е информация за строителство на жилищни сгради в Южния парк - едната на ъгъла на ул. "Козяк" и ул. "Хенрик Ибсен", другата на ъгъла на бул. "Петко Тодоров" и ул. "Бяла черква"

"Уважаеми приятели и неприятели, комунисти и анти-комунисти, леви, десни, либерали, соросоиди, русофили, русофоби, болшевики, меншевики и т.н. Сещам се за един-единствен начин да оправим това безобразие в Борисовата градина, а после и възможното (отново предвидливо предвидено в ОУП на Диков от 2009) строителство на жилищни сгради в Южния парк - едната на ъгъла на ул. "Козяк" и ул. "Хенрик Ибсен", другата на ъгъла на бул. "Петко Тодоров" и ул. "Бяла черква", призова Кадиев.

Той поясни, че трябва да се промени общия устройствен план на София, като тези терени отново се предвидят за Зони за градски паркове и градини.

"За целта тази промяна трябва да мине през Столичния общински съвет, който има едно-единствено заседание през септември преди разпускането си, и после през Министерски съвет. Написах петиция, която ви моля да подпишете и разпространите. После ще накараме общински съветници, надявам се от различни групи да внесат в СОС искане за промяна на ОУП. После ще видим", обяви депутатът.

#Георги Кадиев #Кадиев #Петър Диков #Южния парк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »