Две национални телевизии излъчват Евро 2016

Две национални телевизии излъчват Евро 2016
A A+ A++ A

За първи път в историята голямо първенство ще бъде предавано по две различни телевизии, научи “24 часа” от три различни източника.

Освен по държавната БНТ мачовете от Франция догодина ще се излъчват и по частната Нова телевизия.

Досега с едно-единствено изключение правата за световните и европейските шампионати по футбол се държаха от БНТ. През 2008 г. европейското в Австрия и Швейцария го даваше частният канал “Диема”, който на следващата година стана част от каналите на Нова телевизия.

И от двете компании категорично отказват да разкрият подробности защо се е стигнало до разделянето на правата върху мачовете от Евро 2016, както и как ще бъдат разпределени те. Все пак се очаква като основен притежател Нова телевизия да дава финалния мач, който ще определи новия шампион на Стария континент. В такъв случай логично е откриването да е по някой от каналите на Нова телевизия.

Европейското първенство догодина във Франция ще е първото с 24 финалиста. Българският национален отбор все още запазва шансове за третото място в групата, което му дава право на бараж. Според запознати, ако момчетата на треньора Ивайло Петев стигнат до финалите, техните мачове ще бъдат по БНТ.

Важният въпрос е дали ще има мачове по някой от каналите на Нова телевизия, които са с допълнително заплащане в пакета “Диема екстра” при кабелните и сателитните оператори. Ако това е така, е възможно да има много недоволни, както когато стана ясно, че ще се плаща допълнително за мачовете от българската “А” група.

#Евро 2016 #БНТ #Нова ТВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"