Вестър Фланаган, който застреля журналисти, се е самоубил

Вестър Фланаган, който застреля журналисти, се е самоубил
Фотография на убиеца от профила му в социалните мрежи
A A+ A++ A

Издирваният от властите в щата Вирджиния Вестър Фланаган, който уби колеги журналисти по време на предаване на живо, се е самоубил, предадоха агенциите.

Инцидентът стана във Вирджиния. Загиналите са 24-годишната журналистка Алисън Паркър и 27-годишният оператор Адам Уард. Двамата вземали интервю на живо за сутрешното предаване на телевизията. Веднага след случилото се телевизията прекъсна излъчването на живото интервю и включи водещата от студиото, която беше изпаднала в шок.

Убийството беше показано на живо по телевизията - докато репортерката взима интервю от посетителка на мол, отекват най-малко 8 изстрела и камерата на колегата й пада на земята. Тя продължава да работи и снима краката на нападателя, както и последните викове на ужасените журналисти.

Вестър Фланаган е бивш служител на телевизия WDBJ7, за която са работили и жертвите. От профила му в социалните мрежи стана известно, че е филмирал престъплението и е качил кадрите в акаунта си в Туитър и Фейсбук.

На заснетите от убиеца кадри се вижда как насочва срещу журналистката Алисън Паркър пистолет и се прицелва в нея, но никой не го забелязва. После той отмества камерата, с която снима и стреля в посока на журналистката.

Кадрите са качени в акаунта в Twitter @bryce_williams7, който вече е недостъпен.

По информация на Би Би Си Нюз полицията го е преследвала на север по междущатска магистрала 81.

Колеги на убитите журналисти разказаха, че операторът бил сгоден за процудентката на сутрешното предаване и скоро трябвало да се оженят. След сватбата, той смятал да напусне телевизията и да се занимава с нещо съвсем различно.

 

#Вирджиния #журналисти #Вестър Фланаган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници