Вътрешното око

Вътрешното око
A A+ A++ A

Вътрешното око е мястото, където се осъществяват проблясъците на съзнанието. Те често се случват в света на сънищата, на границата на съня и събуждането. Когато напълно безрезултатно се тормозим с дни върху разрешаването на проблем, а отговора внезапно откриваме при пробуждането, при това в цялата си завършеност.

Необходима е тренировка за самодовеждане до ръба на съзнанието, където човек открива най-градивните си помисли и въжделения. Опитайте се да споделите преживяването с партньора си, докато заспивате заедно, и да споделите сънищата и виденията си, щом се събудите.

За да се отървете от еднообразието или за са облекчите стреса и да се възстановите след тежък ден, легнете със затворени очи. Отпуснете се, поемете дълбоко въздух. Фокусирайте вниманието си върху мястото, където би трябвало да е третото око – в средата на челото, над веждите. Обгърнете го в цветна светлина и си представете ярък килим. Пренесете се в този свят, където законите и ограниченията на реалния свят ги няма и можете да сте себе си неограничено дълго. Разходете се из магическата гора, из въображението си. Фокусирайте се отново върху третото око, когато сте готови да се върнете и полежете в покой още няколко минути, преди да срещнете реалността.

Из „Кама Сутра“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"