Башар Асад иска коалиция срещу ''Ислямска държава''

Башар Асад иска коалиция срещу ''Ислямска държава''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар Асад заяви, че е отворен за коалиция срещу групировката "Ислямска държава". Той обаче изрази съмнения към осъществяването на руския план за алианс срещу терористите.

Групировката в момента контролира широки територии в Сирия и Ирак.

В интервю, цитирано от агенция Ройтерс, Асад заяви, че правителството няма да отхвърли подобен алианс, въпреки че не е логично "страните, които подкрепят тероризма, да бъдат тези, които ще се борят с него".

Неговите думи са насочени към правителства като тези на Турция и Саудитска Арабия, които подкрепят бунтовническите групи в Сирия. Лидерите на групировката се опитват да свалят от власт президента през последните четири години, в които продължава гражданската война в страната.

"Ние нямаме възражения. Важното е да бъдем способни да формираме алианс за борба срещу тероризма", каза той в интервюто за контролираната от "Хизбула" телевизия "Ал Манар".

Саудитска Арабия изрази отказа си да участва в подобни съюзи. Рияд, също като Вашингтон, иска свалянето на Асад от власт и на свой ред го обвинява за възхода на групировката "Ислямска държава".

#Башар Асад #Сирия #''Ислямска държава'' #тероризъм #групировка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници