"Зелените": Освен на ромите, бутнете незаконните постройки на олигарсите и политиците

"Зелените": Освен на ромите, бутнете незаконните постройки на олигарсите и политиците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предприетите от общинските власти в няколко града действия за събаряне на незаконни жилища, построени от роми, показаха безотговорно, некомпетентно и нецивилизовано управленско поведение, непознаване на европейските практики, липса на комплексни управленски решения, които да отговарят на сложните, трупани с десетилетия жилищни проблеми на ромското малцинство в България. Нека по същия начин да се реши и проблемът с незаконните постройки на олигарси, политици, митничари. За това настояват "Зелените" по повод събарянето на ромските гета на няколко места в страната.

"Проблемът с незаконното строителство е национален и не се ограничава до пределите на ромските гета, а държавните органи нямат ясна стратегия и общ подход за незаконните постройки. Бихме искали да видим такава непоколебимост и непримиримост на държавата, каквато видяхме при показните акции в Стара Загора през юли 2014 г., Гърмен през юли т.г. и във Варна преди дни, която да се прояви и спрямо незаконните постройки на олигарси, политици, митничари. Показните, полoвинчати, без траен резултат мерки – обикновено преди избори, са само „замитане” на проблема. От друга страна, разумни и отговорни решения на местни управници срещат съпротивата на определени политически сили, за които явно неслучването на ромската интеграция е силен политически коз", се казва в позиция на партията.

"Зелените" насояват, че проблемът за ромската интеграция е комплексен и за решаването му са необходими координирани действия на различни държавни, общински органи, неправителствени организации и представители на самите общности. Към последните апелираме да се спазва цивилизовано и адекватно поведение.

#"Зелените" #роми #Варна #Гърмен #незаконните постройки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"