Мая Манолова: Всяка комисия на Яне Янев е смешна и бутафорна

Мая Манолова: Всяка комисия на Яне Янев е смешна и бутафорна
Очевидно Яне Янев има намерение да създаде ГМО комисия и не може да живее без комисия, каза Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С решението си да прекрати дейността на временната комисия за помилванията, оглавявана досега от Яне Янев, Конституционният съд за пореден път е потвърдил противоконституционната дейност на парламентарното мнозинство на ГЕРБ, заяви депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

„Нямахме никакво съмнение, че комисията за проверка на някои дейности на президентската институция в мандата на Първанов–Марин е противоконституционна, затова и отказахме да участваме в нея“, допълни Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.

Тя изрази удовлетворение, че в държавата „има поне един орган, който не се поддава на натиск“. Мая Манолова посочи още, че е необходима „спирачка срещу безобразията на това парламентарно мнозинство“.

„Бих казала, че президентът Плевнелиев има повод да почерпи, защото оттук и занапред подобни комисии, които да го тормозят и които системно да го натискат, няма как да бъдат създавани“, подчерта депутатът от „Коалиция за България“.

Тя определи като „смешна и бутафорна“ всяка парламентарна комисия, оглавявана от Яне Янев. След прекратяване на дейността на комисията за помилванията от двата мандата на Георги Първанов и Ангел Марин, лидерът на РЗС заяви намерението си да бъде спирачка срещу безобразията на това парламентарно мнозинство.

„Очевидно той има намерение да създаде ГМО комисия и не може да живее без комисия“, каза Мая Манолова.

#Янев #Яне Янев #помилвания #Анкетна комисия #НС #комисия #Първанов–Марин #Георги Първанов #Ангел Марин #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"